Aldebaran (2000: 9°47' Bliźniąt) Strażnik Wschodu
Archanioł Michał (hebr. מיכאל [Mîchā’ēl], grec. Μιχαήλ [Michaél], łac. Míchaël, arab. ميخائيل [Mika'il]) - w religii chrześcijańskiej jeden z archaniołów, święty katolicki. Hebrajskie imię Mika'el znaczy któż jak Bóg. Według tradycji chrześcijańskiej i żydowskiej, kiedy Lucyfer zbuntował się przeciwko Bogu i nakłonił do buntu 1/3 aniołów, Michał miał wystąpić jako pierwszy przeciwko niemu z okrzykiem: "Któż jak Bóg!".
Mam w domu wizerunek Archanioła Michała. Pojawił się w moim domu w szczególnym momencie, pamiętam dobrze tę datę. Sprawdziłam że w tym czasie mój progresywny ASC był w 10*25' Bliźniąt. Może przypadek, a może nie. Pamiętam, że długo wybierałam pośród innych aniołów. Patrzyłam żeby odpowiadał mi wizualnie, bardzo oglednie mówiąc
pilnie potrzebowałam anioła w domu. Dopiero po czasie doszukałam jakie niesie przesłanie. Okazało się, że min patronuje mojemu rodzinnemu miastu. Szczerze mówiąc nie raz zerkałam w trudnych chwilach na niego, starając się pamiętac jakie niesie przesłanie.
prosperita.edu.pl/archaniolowie.html
Tak sobie czytam, że Aldebaran związany jest z przesileniem wiosennym i jest poczatkiem nowego cyklu. Takie miałam od zawsze poczucie, że z chwilą, gdy zaszłam w ciążę z drugim dzieckiem cos się zmieniło. Miałam poczucie że zaczyna sie jakaś nowa epoka w moim życiu - ASC progresywny był na 9* Bliźniąt. W tym samym czasie moje Słońce progresywne było w końcówce Wodnika. Chwile po urodzeniu już nic nie było takie samo. Życie przewartościowało się z dnia na dzień.
Ktoś ma podobne doświadczenia? Czy u kogoś przejście progresywne przez Gwiazdy Stałe dało wyrażny efekt zmiany życia?
pozdrawiam Lucyna